Sirsak v prášku
Láhevník ostnitý (Annona muricata), česky též anona ostnitá, je ovocný strom z čeledi láhevníkové. Plod nebo případně i celá rostlina se lidově nazývá quanabana či graviola nebo soursop. Rostlina byla v Jižní Americe, známa již v předkolumbovském období. Domorodci ji užívali jako lék, protože jednotlivé části stromu se údajně vyznačují různými léčivými vlastnostmi. Nejširšího využití se dostalo kůře a listům, z obojího místní obyvatelé připravovali odvary. V současné době se hojně pěstuje v Jižní Americe a Asii.
Informace o jednotlivých léčivých účincích Sirsaku najdete ZDE v herbáři na Anona ostnitá
Kategorie: | Produkty |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Na základě nařízení EU č. 432/2012 nesmíme u produktů uvádět žádná zdravotní tvrzení, které by mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku rostlinných látek - byť se ony rostlinné látky používají stovky let a pomohly miliónům lidí. Nesmíme již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky rostlin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék. Původní informativní texty jsme přizpůsobili platné legislativě.
Informace o jednotlivých léčivých účincích Sirsaku najdete ZDE v herbáři na www.indoflora.cz
OBSAH: 100 g sušených jemně mletých listů stromů Anona ostnitá (lat. Folium annonae) nebo také graviola.
DÁVKOVÁNÍ: půl čajové lžičky prášku cca ( 1-2 g ) rozmíchejte ve skleničce vody, smoothie, ovocné nebo zeleninové šťávy 2-3 denně. Nejlépe 30 minut před jídlem.
PRŮMĚRNÉ VÝŽIVOVÉ HODNOTY NA 100g: Energie 246 kcal / 1012 k), bílkoviny 9.44g, sacharidy 15.29g (z toho cukry 1.28g), tuky 4.13g (z toho nasycené mastné kyseliny 1.95g), vláknina 54.82g, sodík <0.010g .
UPOZORNĚNÍ:
Nenahrazuje pestrou a vyváženou stravu - doplněk stravy.
Nepřekračujte doporučené dávkování.
Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy.
Po otevření spotřebujte do 6 měsíců.
Nepoužívejte v případě, že užíváte léky na vysoký krévní tlak.
ZEMĚ PŮVODU: Indonésie
SKLADOVÁNÍ: skladujte na chladném, suchém a temném místě v uzavřeném sáčku.
Prodávající: INDOalam s.r.o.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.