Cibetková káva

 

 

Představujeme vám Kopi Luwak (Cibetková káva)

Nejexotičtější a nejdražší káva na světě

 

 

100% CERTIFIKOVANÁ PRAVÁ KÁVA WILD KOPI LUWAK

Jiwa Kopi je cibetková káva, prémiové kvality,  kterou distribuujeme do ČR, českou firmou Saya hidub Bahagia s.r.o,  která má pobočku v Indonésii na ostrově Bali. Našim základním pilířem pří výběru cibetkové kávy,  je důraz na to, aby každé naše zrnko kávy bylo od cibetek z volné přírody,  jsme zásadně proti chovu cibetek v klecích. Díky tomu, že máme pobočku přímo na ostrově Bali, osobně dohlížíme odkud naše káva pochází , vybíráme kávu té nejvyšší kvality bez příměsi, distribuujeme pouze 100% čistá a čerstvá cibetková kávová zrna. 

 

 

 

 NAŠE CIBETKOVÁ KÁVA 

 Ke každé objednávce dostanete certifikát pravosti produktu

 

 

 

 

 

 

OD KOHO CIBETKOVOU KÁVU ODEBÍRÁME? 

 

Jiwa Kopi je premiová cibetková káva, kterou odebíráme od místních farmářů, zásadně od cibetek, které žijí ve volné přírodě. Jsme zásadně proti chovu cibetek v kleci! Osobně dohlížíme na to aby každé zrnko pocházelo z volné přírody. 

 

 

 

 

 

  

ZBĚR A ZPRACOVÁNÍ CIBETKOVÉ KÁVY

 

Sběr cibetkové kávy začíná sběrem cibetkového trusu v divoké přírodě na severu Indonéského ostrova Bali v oblasti Kintamani. Sběr provádí místní farmáři, kteří se této činnosti věnují již desetiletí. Najít trus cibetky není lehké, jelikož  trus cibetek se nachází  v horách, většinou v hustém křoví, kde cibetky tráví většinu svého času. Nicméně zkušení sběrači, dovedou cibetku vystopovat.

 

 

 

 

Poté co farmáři nahromadí cibetčí trus, obalená zrnka kávy propláchnou v horských potůčcích a poté je několik dní suší na slunci. Když jsou kávová zrna usušena, následuje jejich pražení při ideální teplotě, tak aby zrna neztratila svou kvalitu a aroma.  

 

 

 

 

 

 

  

CO JE CIBETKA

 

Cibetka je kunovitá šelma, která žije v horských oblastech, a to převážně na Bali, Jávě a Sullawesi v Indonésii. Cibetka je masožravá, živý se malým hmyzem, ale v oblibě má také ovoce a dozrálé kávové třešně, které si pečlivě vybírá. Jakmile kávovou bobuli cibetka sní, projde jejím trávicím traktem, a to téměř neporušená, v žaludku dojde k tzv. fermentaci (neboli kvašení), a právě tento proces dodává výsledné kávě specifickou a nezaměnitelnou chuť a aroma.

 

 

 

  

  

 

JAK CHUTNÁ CIBETKOVÁ KÁVA

 

Jednou z největších předností samotné kávy je její tělo. Má hladkou a snadno pitelnou strukturu, díky které se až příliš snadno popíjí. Cibetková káva je známá absencí typické pachuti s vysokou kyselostí, která se často vyskytuje u levnějších káv. Díky tomu se snadněji pije i těm, kteří mají problém s vysokým obsahem kyselin v tradičních zrnkových kávách. Mezi chutě, které se běžně vyskytují v cibetkové kávě , patří bohaté zemité tóny, čokoláda, citrusy a výrazné ovocné tóny.

  

 

 

 

 

Zpět do obchodu