ZDRAVÁ KVĚTÁKOVÁ PIZZA
1 květák, nakrájený na malé růžičky
- 1 vejce
- 50g strouhaného sýru
- ½ ČL mořské soli
- ½ ČL sušeného oregana
- ¼ ČL mletého černého pepře
- obloha (dle preferencí)
Postup
- Květák rozmixujeme v mixéru na malé “rýžové” kousky.
- Rozmixovaný květák dáme na pánev a asi 8 minut ho opékáme do změknutí.
- Když je květák měkký a začíná být dohněda, vložíme ho do utěrky (gázy) a vyždímáme z něj co nejvíce vody. Je důležité, aby byl co nejsušší.
- Když jsme ho pořádně vysušili, dáme ho do misky spolu s ostatními ingrediencemi a pořádně smícháme.
- Těsto následně uložíme na pekáč (vyložený papírem na pečení) do tvaru pizzy.
- Pečeme ho na 220 stupňů cca 15 minut – dozlatova.
- Potom na pizzové těsto pokládáme suroviny podle chuti (rajčatový protlak, šunka, špenát, kukuřice, žampiony...) a dáme péct na dalších 7-10 minut.
TUŇÁKOVÁ OMELETA
- 200g tuňáka ve vlastní šťávě
- 1/3 cibule
- 5 PL bílého řeckého jogurtu
- 1 PL jemně nasekaného celeru nebo jiné zeleniny
- petrželová nať
- 1-2 PL citrónové šťávy
- Omeleta :
- 6 vajec
- 50 ml mléka ( dle vašeho výběru )
- 2 ČL oleje
- 50g strouhaného sýru
- ¼ ČL mořské soli
- špetka mletého pepře
Postup
- Všechny ingredience na tuňákový salát smícháme dohromady.
- V druhé misce vyšleháme společně vejce, mléko, sůl, černé koření. Na pánvi rozpustíme 1 lžičku oleje a nalijeme na ni polovinu připravené vajíčkové směsi. Pokud máte nepřilnavou a kvalitní pánev, nemusíte olej vůbec použít.
- Omeletu posypeme polovinou strouhaného sýru ještě na pánvi, aby se na omeletě rozpustil.
- Když je omeleta hotová, dáme ji dolů z pánve a rozetřeme na ni polovinu tuňákového salátu.
- Postup zopakujeme i při druhé omeletě.
KAKAOVÉ MUFFINY
- 2 vejce
- 4 PL neslazeného kakaa (lze karobu)
- 2 PL medu
- 1 PL rozpuštěného kokosového oleje
- špetka jedlé sody
Postup
- Všechny suroviny v misce vymícháme metličkou.
- Těsto dávkujeme do silikonových formiček na muffiny a pečeme 20 minut na 175 °C.
- Po dopečení je necháme vychladnout a opatrně vyklopíme z formiček.
- Tip: muffiny můžeme pokapat řeckým jogurtem a ozdobit ovocem